Fertiliteitsreflexologie
Een fertiliteitsbehandeling zal erop gericht zijn om de disbalans in de organen en de energiebanen in balans te brengen.
Tijdens de massage wordt bewust gewerkt op het gedeelte van het zenuwstelsel wat het lichaam in rust brengt, hierdoor zal er ontspanning ontstaan in het bekken wat weer ten goede komt aan de productie van de (geslachts) hormonen.
Naast het behandelen van de voeten zullen er ook leefstijladviezen aan bod komen met onderwerpen zoals o.a.; de invloed van stress, nutriëntentekorten (voeding), een verstoorde hormoonwerking, lichaamsbewustzijn, beweging, ontspanning en het belang van een warme baarmoeder. Door middel van reflexzonetherapie en leefstijladviezen kan de cirkel doorbroken worden en kan er weer rust in je hormoonspiegel, lichaam en zenuwstelsel ontstaan!
Wat kun je zelf ondernemen om je vruchtbaarheid te bevorderen? Ben je echt verminderd vruchtbaar als je binnen een jaar niet zwanger bent?
De therapie kan ook ingezet worden bij een verstoorde menstruatiecyclus (PMS klachten), en ter ondersteuning van aandoeningen zoals PCOS en endometriose.
Een emotionele blokkade kan ook een oorzaak zijn dat een zwangerschap uitblijft, een energetische massage kan dan ondersteuning bieden.
De energetische massage wordt ook ingezet bij vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IVF, ICSI en IUI.
(Chronische) stress kán een oorzaak zijn voor het uitblijven van een zwangerschap.
Bij chronische stress wordt er een beroep gedaan op onze bijnieren. Deze klieren maken de zogenaamde ‘stresshormonen’ aan > adrenaline & cortisol.
De bijnieren zijn deels (samen met de eierstokken) ook verantwoordelijk voor de aanmaak van het vrouwelijke geslachtshormoon progesteron. De tegenhanger van progesteron is het hormoon oestrogeen, samen zijn zij een soort van Yin&Yang!
Omdat in de natuur overleven (stress) altijd vóór voortplanting gaat zal het lichaam daarom de nadruk leggen op het maken van stresshormonen wat uiteindelijk ten koste zal gaan van de productie van geslachtshormonen.
Mocht een stressvolle periode voor een langere tijd aanhouden dan kan dit dus allerlei hormonale klachten veroorzaken. Uiteindelijk kan er een tekort aan progesteron ontstaan met als gevolg dat er teveel oestrogeen is!
Klachten zoals (onder andere) verminderde vruchtbaarheid, een onregelmatige/pijnlijke menstruatiecyclus, opgeblazen gevoel, PMS klachten en overgewicht kunnen wijzen op een oestrogeendominantie.
Kortom.. een goed evenwicht tussen oestrogeen en progesteron is belangrijk voor een goede hormonale balans en goed in je vel zitten.
Mocht je je herkennen in een of meerdere van deze klachten dan kan een consult bij Goodness je helpen om meer inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaak van je klachten.
It’s all about balance!